Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) és un programa de promoció esportiva establert pel Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i organitzat pels consells esportius de Catalunya.

Estructura


Els JEEC s’estructuren en funció d'uns àmbits en els quals els/les esportistes poden participar i en els quals intervenen els 45 consells esportius i les 4 agrupacions territorials de Catalunya 

Àmbit local i/o comarcal

Àmbit territorial

Àmbit nacional

 

Aquest sistema d’àmbits s'estableix per donar una continuïtat als esportistes, però dintre del programa dels JEEC aquest aspecte de competició és secundari.

Pels consells esportius el més important és aconseguir la màxima participació d'esportistes sense tenir en compte les seves condicions físiques o tècniques, i que aquests gaudeixin sempre d'unes activitats confeccionades amb criteris lúdics i formatius.

 

Destinataris/es

Els JEEC estan dirigits als esportistes en edat escolar de Catalunya. Les edats s'estructuren en categories, que estan relacionades amb els cicles de l’educació formal a Catalunya.

 

Objectiu

L'objectiu principal és el foment de la pràctica esportiva com a eina educativa, participativa i convencional del màxim número de joves escolars.

Aquesta pràctica ha de ser compatible amb la transmissió de valors formatius i pedagògics (responsabilitat, solidaritat, respecte, compromís, tolerància, treball en equip, acceptació de les normes,...)