VALUES - ELS CAMINS DE LA MEMÒRIA

VALUES - ELS CAMINS DE LA MEMÒRIA

VALUES. CAMINS DE LA MEMÒRIA

Dins del marc del programa europeu VALUES, auspiciat a la nostra comarca pel Consell Esportiu del Baix Camp, el dimecres 25 d’octubre uns cinquanta alumnes de 4t d’ESO de l'escola Puigcerver de Reus es van desplaçar fins a Corbera d’Ebre per tal de viure una jornada educativa per fomentar el coneixement i la difusió dels fets i espais de la Guerra Civil. Aquests alumnes van visitar el Poble Vell de Corbera d’Ebre i el centre d’interpretació del municipi.

Aquesta iniciativa, titulada "Els camins de la memòria” combina l’ensenyament de la història amb l’activitat física i el respecte pel medi ambient i es treballa conjuntament amb altres entitats i centres educatius d’Itàlia i França

Els promotors d’aquest projecte europeu són el Consell Esportiu del Baix Camp (CAT), l’Association Eurorégionale Alpes Méditerranée (FR), el Comité Régional AURA USEP (FR) i l’UISP Territoriale Cirie-Settimo-Chivasso (IT).

El programa VALUES té com objectiu experimentar un mètode ja provat a nivell nacional a França, que utilitza el senderisme i el trekking urbà, com a eina didàctica per desenvolupar no només les habilitats motrius, sinó també el pensament crític, el desig d'aprendre, el pensament lògic i la recerca, amb especial atenció al coneixement històric i cultural europeu.

De fet, el programa  inclou diverses excursions a llocs destacats de memòria històrica de Catalunya, França i Itàlia per conèixer el passat, fomentar la cultura de la pau i els valors democràtics en la nostra societat.

L'objectiu final del programa és difondre aquesta bona pràctica a nivell europeu, experimentant-ho també en altres països i creant un manual metodològic que pugui ser utilitzat pels docents d'arreu d'Europa.