Què són els Jocs Esportius Escolars?

Els Jocs Esportius Escolars de Catalunya (JEEC) és el programa de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu principal impulsar la transmissió de valors socials i l'adquisició d'hàbits saludables, mitjançant un model de competició i activitat esportiva escolar educativa i participativa.

Els participants dels JEEC són els infants, adolescents i joves de Catalunya des de 1r de primària fins 2n de BAT.  Abans d'aquestes edats es podran fer activitats d'iniciació a la competició que puguin considerar-se un estadi previ a una competició amb puntuació i classificació.

El programa preveu 2 àmbits:

- Les competicions locals - comarcals - intercomarcals. Organitzades pels Consells Esportius, sota la supervisió del Consell Català de l'Esport i amb la coordinació de la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC).

- Les competicions supracomarcals. Organitzades per la UCEC, sota la supervisió del Consell Català de l'Esport.

Aquestes competicions s'estructuren per categories en funció de les edats dels participants: 

Categoria Anys de naixement
JUVENILS 2006 - 2007
CADETS 2008 - 2009
INFANTILS 2010 - 2011
ALEVINS 2012 - 2013
BENJAMINS 2014 - 2015
PREBENJAMINS 2016 - 2017 - 2018

 

Poden participar a les competicions dels JEEC els/les esportistes i equips que s'inscriguin representant el centre educatiu, l'associació esportiva escolar, l'associació de mares i pares d'alumnes del centre educatiu en què estiguin matriculats, i esportistes i equips d'altres clubs o entitats esportives.

En un mateix curs escolar un/a esportista no podrà participar als JEEC, en una mateixa modalitat esportiva, representant dues entitats diferents.

Les inscripcions les haurà de tramitar cada entitat al seu consell esportiu i serà obligatori que cada esportista tingui la llicència esportiva dels JEEC.

Les normatives tècniques dels diferents esports de les competicions dels JEEC, seran elaborades per la Unió de Consells Esportius de Catalunya i aprovades pel Consell Català de l'Esport.

Si vols saber més sobre els Jocs Esportius Escolars (JEEC) a la nostra comarca contacta amb l'Àngel Blasco per correu electrònic a l'adreça: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .